EL CID bij Prometheus

Prometheus, de culturele studentenvereniging van Leiden!

Houd jij van een goed gesprek en een gezellige borrel? Beperken jouw interesses zich niet tot je eigen studie? Bij Prometheus, dé culturele studentenvereniging van Leiden, combineren we gezelligheid met inhoud.

Elke woensdag organiseren wij lezingen over de meest uiteenlopende onderwerpen, van de rol van geur in de kunstgeschiedenis tot het ontstaan van het heelal. Daarnaast zijn er vele andere activiteiten op de dinsdag, zoals creatieve workshops, debatavonden en pubquizzen. Ook hebben we regelmatig dagjes weg met bijvoorbeeld museumbezoeken en stadswandelingen, of juist een actievere dag zoals wadlopen of kanoën. Twee weekendjes weg, een jaarlijkse buitenlandreis en een gala met stijldansen maken het programma compleet. Een groot deel van deze activiteiten wordt georganiseerd door gezellige commissies, waar je ook als eerstejaars gewoon aan kunt deelnemen!

De gilden vervullen een belangrijke rol bij Prometheus. Dit zijn groepjes mensen die een interesse delen. Zo kent Prometheus niet alleen het Tolkiengilde, maar ook een Moeilijkeboekengilde, een Toneelgilde, een Historisch Gilde en nog tientallen andere gilden. Sluit je aan bij de gilden van jouw keuze of richt zelf een nieuw gilde op! Prometheus is een kleinschalige vereniging waar bijna alle studies vertegenwoordigd zijn: hierdoor leer je gegarandeerd veel leuke nieuwe mensen kennen en is het een geweldige invulling van je studententijd.

Doe je ook mee aan de EL CID?
Ben je een student met een liefde voor cultuur? Kom dan in de EL CID-week (12 tot en met 16 augustus 2019) bij ons langs in Café de Keyzer: we zijn er elke dag, de hele dag! We zien je graag verschijnen op een van onze activiteiten, zoals de lezing over Tolkien en die over mythes en monsters op dinsdagavond, of de Prometheaanse Cultuurquiz op woensdagavond.

Ons programma kun je terugvinden in het programmaboekje en in het VVO-boekje, maar ook hier op de website! Je kan elders op deze site meer informatie vinden over onze vereniging, en over het lidmaatschap.

Video