Gilden

Welkom in de Gildenhal. Prometheus kent maar liefst 50 gilden!

Als je lid bent van Prometheus kun je zien wie de praeses van een gilde is door in te loggen. Ook kun je dan op de namen van deze praesides klikken voor hun contactgegevens.


Alcoholicagilde

Alcoholica is er puur voor de gezelligheid! Je mag tijdens de borrel gerust over cultuur praten, maar alleen als je het gezellig doet. Iedereen is welkom op een alcoholicaborrel, als iedereen wat te eten of te drinken meeneemt en er een leuke avond van maakt. Activiteiten: Maandelijks

Animegilde

Het Animegilde houdt zich vooral bezig met anime, oftewel Japanse animatie - maar eigenlijk houden we wel van alles wat met Japan te maken heeft! Het gilde organiseert vier soorten activiteiten. Op kijkavonden kijken we films of series, vaak rondom een bepaald thema: bijvoorbeeld horror met Halloween of liefde met Valentijnsdag. We gaan verder meerdere keren per jaar naar filmfestivals die Japanse (animatie)films tonen, zoals Camera Japan, IFFR, Imagine en Cinemasia. Daarnaast zijn er uitjes, bijvoorbeeld naar musea (zoals het Sieboldhuis, Museum Volkenkunde of het Wereldmuseum) of animeconventies (zoals Nishicon, Tsunacon en Animecon). En als laatste doen we soms dingen met andere gilden, zoals Japanse snoepjes uitproberen met het Smulbakkersgilde, of Pokémon kijken en spelen met het Gamegilde.

Artikel 269 Sv

Artikel 269 van het Wetboek van Strafvordering bepaalt dat alle strafzaken (uitzonderingen daargelaten) openbaar zijn. Dit is geen dode letter: het is bijna altijd mogelijk om een strafzaak bij te wonen. Dit gilde bestaat precies om dat te doen! Het bezoeken van deze zaken is een goede manier om meer te leren over het Nederlands rechtssysteem. Daarnaast ga je altijd naar huis met een goed verhaal, want het dramagehalte in de gemiddelde strafzaak kan tot grote hoogtes stijgen. Wellicht zullen we in de toekomst ook de Hoge Raad in Den Haag bezoeken, waar in Nederland het hoogste recht gesproken wordt.

Bioscoopgilde

Hallo film-minnende Prometheaan! Ben jij ook te ongeduldig om de DVD af te wachten, maar te edelmoedig om te downloaden? Krijg je niemand mee naar die enigszins infantiele animatiefilm/alweer het zevende deel van je favoriete actiereeks/die drie uur durende Tsjechische arthouse film zonder dialoog? Zit je graag twee uur in een donkere ruimte zonder ook maar een woord te wisselen? Sluit je aan bij het Bioscoopgilde, wat er naar streeft eens per maand een (bij voorkeur democratisch verkozen!) bioscoopfilm te bezoeken in Leiden of omstreken! Na afloop van de film is er uiteraard ruimte voor vurige discussie.

Boekenfestijngilde

Ben je op zoek naar een goed boek en is er nog (net) genoeg ruimte voor in je boekenkast? Ga dan mee en bezoek met ons het Boekenfestijn! Je komt er gratis in en je vertrekt met armenvol goedkope eerste- of tweedehands boeken in alle soorten en maten; een walhalla voor boekfanaten. Het gilde bezoekt deze beurs twee keer per jaar: in september gaan we naar Utrecht en in januari naar Rotterdam. (Meld je ook aan op de website van het Boekenfestijn zelf. Zo ontvang je vlak voor de volgende beurs een bon voor een gratis boek!) Elke eerste zondag van augustus is er in Deventer een gigantische boekenmarkt; een van de grootste van heel Europa zelfs! Als Boekenfestijn-gilde is dit natuurlijk the place to be! Activiteiten: 2-3 per jaar.

Cabaretgilde

Lachen is gezond en daarom komen we samen om te genieten van het allerbeste vaderlandse cabaret. We doen dit één keer per maand in een zaal in het Lipsius, maar we proberen ook goedkope kaarten te scoren bij schouwburgen!

Café Politique

Politiek. Het is altijd in beweging, er is altijd wel wat aan de hand en het is eigenlijk nooit saai. Van het Prometheaanse Bestuurshonk tot de Haagse achterkamertjes en van het Witte Huis tot de vertrekken van de Verenigde Naties, politiek zit in alle gaten en poriën van onze knusse aardbol. Het Café Politique is simpelweg bedoeld om over zowel binnenlandse als buitenlandse politiek te discussiëren. Ben jij geïnteresseerd in de politiek, lid van een politieke partij, een idealist, een wereldverbeteraar of de volgende premier van de polder? Doe dan gezellig mee!

Chocoladegilde

Dit gilde houdt zich, vanzelfsprekend, bezig met chocolade-gerelateerde activiteiten. Het goddelijke goedje, gemaakt van cacaobonen, kent vele, overheerlijke toepassingen die we met dit gilde een voor een ontdekken. Heb je zin om mee te gaan op deze verrukkelijke ontdekkingsreis?

Digitaal Vakantiegilde

Leven met een studentenbudget in het digitale tijdperk is makkelijker dan je denkt! Heb jij namelijk ook altijd al naar een willekeurig dorpje in de Amazone of een verlaten straat in Namibië willen gaan? Of naar het exotische Aleppo, maar vind je dat te gevaarlijk? Word dan lid van het Digitaal Vakantiegilde! We zullen via Google Streetview en flightsimulators de wereld verkennen, onder het genot van lokale versnaperingen!

Disneygilde

In de afgelopen jaren zijn we onder andere naar een Pixar-tentoonstelling geweest en hebben we Disney-Triviant gespeeld. Maar onze grootste bezigheid is natuurlijk het kijken van Disneyfilms en -filmpjes, of dat nou Fantasia is, of The Lion King 1½, of Steamboat Willie. Meestal kijken we rondom een thema, zoals Honden (A Goofy Movie, The Fox and the Hound); Prinsessen (Snow White, The Princess and the Frog); of Knaagdieren (Rescue Rangers, Basil the Great Mouse Detective). Eens in de zoveel tijd gezellig een Disneyfilm kijken - wie droomt er niet van?

Eurovisiegilde

Kan jij elk jaar niet wachten tot het Eurovisie seizoen weer begint? Of vind je het gewoon leuk om samen met anderen het festival te kijken? Of wil je gewoon de kans hebben om met mensen het festival te discussiëren? Sluit je dan gewoon aan! Kijk met de gilde het festival in mei, of ga mee naar Eurovision in concert in Amsterdam! Naast het gewone festival zullen ook discussies worden gehouden, en mogelijkheden om andere Eurovisie gerelateerde festivals (Junior Eurovisie, Eurovisie Azië) te kijken.

Fantasielandengilde

In het begin schiep Prometheus de hemel en de aarde. Nee, je hebt niks gemist bij colleges over Griekse mythologie, maar wel bij Prometheus! Bij het Fantasielandengilde verzinnen we een eigen fantasiewereld - en wat daarmee gebeurt is geheel aan jou! Doe je graag aan 'worldbuilding' en wil je een stukje van de wereld verder uitdiepen? Of bedenk je liever een personage en schrijf je een verhaal dat zich in deze wereld afspeelt? Het kan allemaal: de mogelijkheden gaan zo ver als je fantasie reikt.

Feministisch gilde

Omdat het de 21ste eeuw is! Omdat er soms hele nare dingen gebeuren! Omdat we ook super blij kunnen worden van goede ontwikkelingen! Omdat feminisme voor iedereen is! Omdat alles beter wordt van gelijkheid! Het feministische gilde zal zich verdiepen in het feministische gedachtegoed. We zullen films kijken, boeken lezen, evenementen bezoeken en discussie-avonden houden. Iedereen is welkom, want feminisme is er voor iedereen!

Filmmakersgilde

Wij maken films.

Historisch Gilde

Het heden: je zal d’r maar wonen. Of het nou de jaren 70 zijn, de 19e eeuw of de klassieke oudheid, dit gilde is er voor iedereen die iets verder terug willen denken dan de lezing van afgelopen woensdag, hoe interessant die ook was. Dit doen we met uitjes, zoals een bezoek aan het Muiderslot, en door historische films te kijken, bijvoorbeeld Lincoln (niet de Vampire Hunter) en El Cid (niet de introductieweek). Lijkt dit jou wel wat, of heb je zelf nog ideeën voor een historische activiteit? Word dan snel lid!

IKEA-gilde

Het IKEA-gilde is er voor iedereen die van IKEA houdt. Of je nu pas net in je kamer getrokken bent, of er al jaren woont, er is vast wel iets wat je nodig hebt of graag wilt hebben. Of misschien ben je wel ontzettend dol op D'Ame chocolade, Lingonberry jam of Zweedse koffiebroodjes ... van de Swedish Food Store. Of misschien hou je van rare knuffelbeesten, of bijzondere stoffen, of leuke posters, kaarsen, etcetera. De bedoeling is om met z'n allen naar de IKEA te gaan, natuurlijk, en daar samen lekker te shoppen. Vooraf en/of daarna eten we dan natuurlijk wat in het IKEA restaurant. Wie is er nou niet dol op Zweedse gehaktballen, en gratis koffie?

Kerstgilde

Hou jij ook van kerst? Vier jij dit ook het liefst het hele jaar door? Hang jij in september je kerstverlichting weer op? Dan is dit het gilde voor jou!! We behouden het hele jaar de kerstsfeer!

Kinderactiviteitengilde

Dit gilde gaat kinderactiviteiten organiseren, zoals kleien, discozwemmen, kinderfilms kijken, knuffels kopen, naar speeltuintjes gaan, en vingerverven.

Klimaatjesgilde

Dit gilde doet graag samen milieubewuste dingen, zoals afvalprikken, langs de kringloopwinkel, of misschien duurzame eettentjes op zoeken. Het wordt één groot herbruikbaar feestje! Ben jij ook een klimaatje? Dan is dit het perfecte gilde voor jou!

Metalgilde

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr dat is het bekende geluid van metal! Maar is dat werkelijk wat metal is? Metal is veel gevarieerder dan de meesten denken en dat is precies wat we bij het metalgilde willen laten zien! Binnen verschillende thema’s ontdekken we de cultuur en het geluid van het genre. Onze activiteiten worden vanzelfsprekend vergezeld van veel muziek, maar ook van kleding, schminken, video’s en andere creatieve manieren. Kom metal bij ons ontdekken en word lid van het gilde!

Moeilijkeboekengilde

Wij lezen literatuur - van overbekend tot vrij obscuur. Gezamenlijk kiezen we een boek en houden er een bespreking over. Daarbij wordt er gestreefd naar een verscheidenheid van afkomst, gender en tijdperk van de auteur. Het begrip 'moeilijk' is uiteraard voor interpretatie vatbaar, maar wel lezen we altijd een boek waar genoeg over te bespreken valt. Eigen inbreng wordt zeer gewaardeerd - neem gerust je favoriete (moeilijke) boek mee!

Moeilijkemuziekgilde

Het Moeilijkemuziekgilde komt samen om muziek te luisteren en erover te praten. Activiteiten zijn eens in de 2 maanden bij iemand thuis. Elke avond heeft een bepaald thema (suggesties voor thema's zijn welkom!), en er worden 2-3 albums geluisterd in dat thema. De focus ligt op moderne muziek, omdat er al een klassiekemuziekgilde bestaat. Wees niet geïntimideerd door de naam, je hoeft geen enkele kennis te hebben van muziektheorie of iets dergelijks, alleen enthousiasme is vereist.

Museumgilde

Het Museumgilde brengt eens per maand een bezoek aan een museum binnen of buiten Leiden. Afgelopen maanden zijn we onder andere naar het hernieuwde Naturalis en naar de tentoonstelling 'Cyprus' in het Rijksmuseum van Oudheden geweest; een bezoek aan de tentoonstelling 'Monet - Tuinen van verbeelding' in Kunstmuseum Den Haag staat op het programma. Ook staat het gilde open voor suggesties en samenwerkingen.

Nachtwandelgilde

Door Leiden wandelen kan ook 's nachts! Heb je al eens de Pieterskerk in het maanlicht gezien, of het Rapenburg in de mist? Eens in de paar maanden maken we met z'n allen een avond- of nachtwandeling door Leiden.

Poëziegilde

Het poëziegilde behandelt poëzie in al haar verschijningen: van Leidse muurgedichten tot prozagedichten tot spoken word. Enig verstand van poëzie is niet vereist, enthousiasme wel!

Pridegilde

Het Pride gilde is all about LHBTQIA+ pride! Behoor jij tot de trotste queer familie of ben je gewoon geïnteresseerd in de LHBT+ cultuur? Het Pride Gilde komt vrijwel maandelijks bijeen, voornamelijk om een zo divers mogelijk scala aan verschillende genres LHBT+ films te bekijken. Daarnaast bezoeken we af en toe tentoonstellingen, toneelstukken, de bios, en Pride parades. Er is ook mogelijkheid tot discussie avonden, en we hebben tevens een actieve discussiegroep op facebook, waarin we het laatste LHBT+ nieuws bespreken. Initiatieven van leden voor activiteiten moedigen we van harte aan! Wij streven naar inclusiviteit en diversiteit.

Schrijversgilde

Zit jij ook met verhalen in je hoofd die er maar niet uitkomen omdat je ergens vast zit? Of komt het er gewoon niet van, dat schrijven, omdat niemand je aanmoedigt door te gaan? Of wil je wel schrijven, maar weet je niet waarover? Het Schrijversgilde biedt hiervoor twee oplossingen: een tweewekelijks Schrijfmomentje, waarop je kritiek kunt vragen (als je dat wilt) of gewoon kunt schrijven, en tweemaandelijkse Tussendoortjes, waarop we aan de hand van schrijfopdrachtjes korte scènes schrijven. Je kunt elke keer komen of maar heel af en toe; je kunt je stukjes aan anderen laten zien of je kunt alles voor jezelf houden -- dat is aan jou. Zolang er maar geschreven wordt!

Smulbakkersgilde

Het smulbakkersgilde richt zich op de pretentieloze bereiding van lekkernijen. Denk aan allerlei zalige zoetigheden als ambachtelijke appeltaarten, suizende soezen of bruingebakken brownies. Hierbij gaan bakplezier en het genoeglijk oppeuzelen van de eigen gemaakte creaties hand in hand. Dus houd je van experimenteren met de koksmuts op en de deegroller in de hand, en bovendien van het gezellig opeten van creaties, word dan vooral lid.

Spelletjesgilde

Altijd al verslaafd geweest aan bordspellen en kaartspellen? Of vind je het gewoon leuk om wat vaker spelletjes te spelen? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Bij het spelletjesgilde gaan we nieuwe, oude, bekende, onbekende, lange en korte spellen spelen.

Taalgilde

Houd jij ook zo van taal en alles wat met taal te maken heeft? Vind je het Nederlands interessant of weet je juist alles over het Tochaars B? Word dan lid van het Taalgilde!

Tekengilde

Het tekengilde komt samen om (je raadt het niet) te tekenen. Soms werken we rond een opdracht of een bepaald thema, soms maken we gewoon maar wat. Het maakt niet uit hoe goed je bent - iedereen maakt wel eens dingen die hij of zij niet mooi vindt - maar het gaat om de ontspanning en de creativiteit. Bij dit gilde is het overigens ook helemaal oke om zelf activiteiten aan te dragen en zelf de anderen eens in jouw kamer uit te nodigen om samen tot nieuwe creatieve hoogtepunten te komen. Cultuur kleurt het leven!

Theegilde

Thee is na water de populairste dorstlesser op aarde en heeft een rijke historie. Thee kan heel simpel zijn, maar ook verrassend, spannend of ronduit vreemd. Ben je al fervent theedrinker, of intimideert de wereld van thee buiten de Pickwick-zakjes je nog een beetje? In beide gevallen is het theegilde een gezellige manier om je thee-ervaring te vergroten en samen met andere Prometheanen te genieten van bijzondere theeën. Naast het drinken van thee staan er ook andere theeactiviteiten op het programma, zoals koken met thee (probeer coq au thé eens) en verschillende theeworkshops.

Toneelgilde

Als cultuurvereniging draagt Prometheus theater ook hoog in het vaandel. Een dijenkletsende komedie, een tot-tranen-ontroerend drama of een spetterende cabaretvoorstelling, het kan allemaal! Kom mee kijken naar de pracht die theater is! Je kan ook zelf stukken aandragen waar je naartoe zou willen!

Vegetarisch Kookgilde

Ben jij ook zo benieuwd hoe andere vegetariërs elke dag hun kostje bereiden? Ben je een vega- of flexitariër in spe en heb je tips nodig? Sluit je dan nu aan bij het Vegetarisch Kookgilde! Zo zullen we bijvoorbeeld d.m.v. diners in verschillende thema's en uitjes naar (vegetarische) restaurants een gevarieerd beeld krijgen van wat je allemaal kan koken als vegetariër!

Voetbalgilde

Of je nou fan bent van een bepaalde club of je houdt alleen van de sport zelf, voetbalsupporters in alle soorten en maten zijn in dit gilde welkom! We kijken naar mooie wedstrijden in de Champions League en verbazen ons over grote balkunstenaars of trappen zelf een balletje. Want ook voetbal kan cultuur zijn!

Vreemde Kwak in 't Wak-gilde

Willekeur! Het is onze passie(vrucht). Ernie, waarom heb je een banaan in je oor? Om de krokodillen mee weg te jaegen. Met dit gilde weet je nooit wat er op je bordje komt. Het Vreemde Kwak in 't Wak-gilde. 's Goed.

Weerwolvengilde

Je weet het misschien niet (en het wordt ook heel goed geheim gehouden), maar eens in de zoveel tijd wordt Leiden opgeschrikt door gruwelijke moorden. Geheel uiteengekloven restanten van lichamen, de kleren gescheurd en gerafeld, bespat met half geronnen bloed worden op regelmatige basis in de buurt van het Keizertje aangetroffen. De politie en de media verzwijgen het, omdat het te gruwelijk is om in de openbaarheid te brengen. Maar wij weten wat er werkelijk aan de hand is! Wij weten wat er iedere nacht met volle maan gebeurt! En wij zijn niet bereid om dit zomaar te laten gebeuren! Wij Prometheanen verzamelen ons, schijnbaar onschuldige burgers, en we bundelen onze krachten schuldigen terecht te stellen, om de weerwolven uit ons midden weg te werken, om Prometheus vrij te houden van ongedierte! Kom ook langs en speel mee met het geanimeerde, spannende en soms heftige rollenspel dat "weerwolven" tot een werkwoord heeft gemaakt. Laat je meeslepen in voortreffelijke huichelarij of oprechte eerlijkheid. Zet al je retorische gaven in om je tegenstanders en medestanders te overtuigen. Ben je een heks, een ziener of een onschuldig meisje? Ben je in liefde ontvlamd door Cupido of ben je een gewone saaie burger? Of, ben je misschien zelf een weerwolf? Vrees voor je leven! Activiteiten: ong. 5-7 per jaar

Young Adult-gilde

Ben je meer team Edward of team Jacob? Vind je de winnaar van de 74e Hongerspelen ook zo terecht? En moet je vanbinnen een beetje huilen als iemand iets een metafoor noemt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Dit gilde leest boeken, bespreekt boeken, bezoekt boekverfilmingen... Kortom, alles wat met YA boeken te maken heeft. De eindeloze discussie over wat de beste manier is om je boekenkast in te delen hoort hier natuurlijk ook bij.

Pilotgilde: Fantasygilde

Ben je ook zo’n nerd die alle kleine details van een serie probeert te zien? Heb je allerlei obscure fantheories die je graag met anderen wilt delen? Bij het fantasygilde kan het allemaal. Wij gaan ons bezighouden met alle interessante series en boeken die in deze gouden eeuw van fantasy uitkomen. Speciale aandacht verdienen The Witcher (boeken, games én serie), Wheel of Time (boeken + upcoming serie), a Song of Ice and Fire (boeken, de serie praten we niet meer over), Donkere Toren (boeken + upcoming serie) en alles van Tolkien. Mocht je zelf ideeën hebben, stel deze vooral voor!

Pilotgilde: Filosofiegilde

Waarom besta ik? Wat doen die filosofen nou eigenlijk? Als deze twee vragen je aanspreken dan ben je hier op het goede adres! Bij het filosofiegilde gaat het om één ding: filosofie! Zou jij het leuk vinden om je (onder het genot van een drankje) filosofische vraagstukken te bespreken, samen met mede-Prometheanen diep filosofische films te kijken en met elkaar te verdrinken in prikkelende gedachtenexperimenten; word dan lid van het Filosofiegilde! Dit gilde is toegankelijk voor iedereen, zowel mensen die nog niets van filosofie af weten als mensen die zelf filosoof zijn! Alles wat we doen is ook voor de meest onfilosofische mensen goed te volgen en te lezen dus of je je identificeert als filosoof of niet; sluit lekker aan en geniet van de gesprekken!

Pilotgilde: Gilde der Tafels en Tavernes

Dungeons and Dragons (ook wel bekend als DnD) is een tabletop-roleplaying game, waarin spelers zich onderdompelen in de wereld van ridders, kastelen en draken. Een Dungeon Master vertelt een verhaal, waarin de spelers personages zijn. Je kan alles proberen wat je kan bedenken, maar let op: een gedurfd plan en een slechte gooi met de dobbelstenen kunnen fataal zijn. Of je nu nog nooit gespeeld hebt, een beginnende speler bent of al duizend orcs en goblins hebt verslagen: je bent van harte welkom om je aan te sluiten.

Pilotgilde: Handwerkgilde

Van breien tot naaien en van borduren tot kaarten knutselen, soms is het even fijn om met je handen bezig te zijn. Wil jij je hoofd leeg maken en mooie dingen produceren, of wil je gewoon nieuwe dingen leren? Dan is het handwerkgilde wat voor jou!

Pilotgilde: Magnifieke Memes voor Culturele Kameraden

Prometheanen en memes zijn onafscheidelijk, en zelfs in het fotoboek hebben memes al hun vaste plek gevonden op de Promemetheus-pagina. Hoog tijd voor een memegilde dus: Magnifieke Memes voor Culturele Kameraden! In onze WhatsApp-groep kan je al je favoriete memes kwijt, en kan je de memes van je mede-Prometheanen volgen.

Pilotgilde: Podcastgilde

Of je nu nog nooit van het woord podcast hebt gehoord, frequent luisteraar bent of (bijna) geen afscheid durft te nemen van je obscure hitjes op Spotify; laat je verleiden tot het rijk der podcasts! Sluit je aan en zie de nieuwste podcasttips van Nederlandse en internationale makers. Vaak zijn het enthousiastelingen die in hun vrije tijd lekker in hun niche gaan nerden. Er is dus voor ieder wat wils! Van welk gilde je ook lid bent; hier vind je altijd extra informatie over jouw interesse. Het gilde richt zich op het uitwisselen van de nieuwste pareltjes en het bezoeken van live-opnames! Oja, er is ook een nieuwsbrief. Inschrijven kan via: http://bit.ly/AanmeldenPodcastgildenieuws

Pilotgilde: Psychologiegilde

De naam zegt het eigenlijk al! Of je nou psychologie studeert of iets heel anders, je komt gegarandeerd in aanraking met de thema's waar binnen psychologie naar gekeken wordt. Bij de psychologiegilde gaan we op verschillende manieren kennis op doen op verschillende vlakken van psychologie, van de klinische tot de neurologische, tot de sociale hoeken. Hierbij zullen we waarschijnlijk discussies voeren en leuke onderzoekjes bespreken, afgewisseld met relaxte filmavonden. Lijkt het jou leuk om meer te weten te komen over dit vlak, en menselijk gedrag beter te begrijpen? Stap 1: meld je aan voor de psychologiegilde, stap 2: kom naar onze activiteiten! Hoezee!

Pilotgilde: Snailmail, Bulletjournal en Meer-gilde

Word jij ook altijd zo vrolijk van handlettering foto's op pinterest? Hou jij ook nog van echte post, maar wil je het graag een nieuw en creatief leven in blazen? Word jij ook zo hebberig van al die schattige stickertjes, plaatsjes en schattige papiertjes? Wil jij ook graag een eigen foto album of Bullet journal maken? En zou jij ook zo graag een feministisch borduur werkje aan je muur willen hangen? Dat kan nu! Bij de Snailmail, Bullet Journal en Meer Gilde kan je al je creativiteit uiten! Denk aan handlettering, snailmailen, bullet journalen, borduren en punchen, water verven, kaarten maken en nog veel meer. En wees niet bang! Wil je een van deze dingen graag doen, maar heb je geen idee hoe het moet? De voorzitter van de gilde weet van al deze onderwerpen een hoop af, dus kan je met alles helpen! En anders komen we er samen wel uit! Dus sluit je aan bij deze gilde en knutsel mee onder het genot van thee, koekjes en een hoop gezelligheid!

Pilotgilde: Top2000-gilde

Mis je ook de Top2000 van 1 januari tot 25 december? Goed nieuws: dit gilde is voor jou! Wanneer je bij ons lid bent kun je activiteiten verwachten zoals Top2000-lijstjes maken, Top2000 In Concert bijwonen, bij karaoke-avonden meezingen, Anti-Top2000-avonden beleven en nog veel meer! Kom gezellig met ons meezingen!

Pilotgilde: Wekelijkse waanzinnige waardeloze waarheidlievende waarschijnlijke wanhopige wanordelijke wateropnemende welluidende welwillende wereldlijke wispelturige waarheden (13 w's)

Ben jij geïnteresseerd in Elvis Presley of Paul McCartney, of heb je altijd eens het presidentschap van Bush Jr. onder de loep willen nemen? Dan is dit gilde iets voor jou! Wij, mannen van de waarheid, proberen de onderste steen naar boven te krijgen in onze zoektocht naar het beter begrijpen van de wereld. Ben jij ook voor de gek gehouden over de vorm van de aarde en de inhoud van Area 51? Dan kunnen wij jou een Rode pil geven en helpen te ontwaken uit de hedendaagse illusies. Was Stalin een vrouw? Is meneer Krabs stiekem een sith lord? Heet Lorde Randy Marsh? Had Sadam een Stargate? En zijn dolfijnen Nazi’s? Dit alles zullen wij behandelen op een gemiddelde avond.

16 and Praeses

Bij dit gilde vieren we de prachtigheid van reality TV. Want wat is er beter dan Are you the one of Sixteen and pregnant kijken? Dit alles samen met anderen kijken, natuurlijk! We willen verschillende series gaan kijken, en andere reality TV gerelateerde activiteiten ondernemen. Denk aan een avond met veel chips, veel gelach, en vooral veel domme mensen op TV. Wie wil dat nou niet?