De vereniging

Houd je wel van een goed gesprek laat op de avond? Wil je graag lezingen bijwonen over een interessant onderwerpen? Of gewoon een gezellige borrel? Houd je van reizen? Bij Prometheus kan het allemaal!

Prometheus is een culturele gezelligheidsvereniging die groeit en bloeit. Elke woensdag beginnen we met een interessante lezing over de meest uiteenlopende onderwerpen, allemaal op een toegankelijk niveau gegeven door hoogleraren en deskundigen. Van Sappho’s liefdespoëzie tot forensisch DNA-onderzoek en van het ontstaan van de Randstad tot de archeologie van Nicaragua. Deze onderwerpen vormen slechts een kleine greep uit ons programma! Zowel leden als niet-leden zijn welkom op deze avonden. Na een lezing is er altijd een leuke borrel op locatie.

Daarnaast organiseren we op dinsdagavond en in het weekend andere culturele activiteiten. Dit kunnen bijvoorbeeld workshops, symposia, uitjes naar musea en theaters en nog veel meer leuke dingen zijn!

Weekendje

Een aantal keer per jaar zijn er grotere activiteiten met bekende namen. Zo hebben bijvoorbeeld Kader Abdolah, Dick Swaab, Wim Daniëls en Edwin Rutten, beter bekend als Ome Willem, onze vereniging reeds aangedaan. Natuurlijk is er nog meer: excursies, weekendjes weg en een jaarlijkse buitenlandreis. Uitjes zoals een strand- of boswandeling of een avondje lasergamen kom je óók tegen op het programma.

Daarnaast vormen de Gilden een belangrijk onderdeel van Prometheus: gilden zijn kleinere groepjes binnen de vereniging rondom een bepaalde interesse. Zo is er bijvoorbeeld een Moeilijkeboekengilde, een Smulbakkersgilde, een wandelgilde en nog veel meer! Je kunt bij zo veel gilden lid worden als je wilt of, als je een nieuw leuk idee hebt voor een gilde, er gemakkelijk zelf één oprichten.

Met bijna driehonderd leden is Prometheus een kleinschalige vereniging, waar veel studies vertegenwoordigd zijn en iedereen altijd welkom is. Hierdoor leer je gegarandeerd veel leuke mensen kennen.

Zustervereniging
Prometheus heeft een zusterverband met ViaKunst, de culturele studentenvereniging van Utrecht, en Particolarte, de culturele studentenvereniging van Amsterdam. Samen vormen de verenigingen het CSVN. Wil je meer weten over de andere verenigingen in het CSVN? Neem een kijkje op www.viakunst-utrecht.nl/ en www.particolarte.nl/.

Link naar de website van Inshared