Programma

Dit is het programma van Prometheus. Ben je geïnteresseerd in onze vereniging? Kom gerust een keer langs bij een lezing op een woensdagavond of tijdens de EL CID die elk jaar in augustus gehouden wordt. Je kunt ook altijd contact op nemen met het bestuur als je vragen hebt over een activiteit.


Januari 2018

10 januari 2018 (Wo)

Eten-bij-een-Prometheaan

Culinair

Een nieuw jaar, een nieuwe maand, een nieuwe lezing: het is tijd voor Eten bij een Prometheaan! Met EbeP heb je de kans je favoriete gerecht of een nieuw probeersel te testen bij een klein gezelschap en leer je op een laagdrempelige manier je mede-Prometheanen kennen. Geef je op als kok, hulpkok of eter met vermelding van je dieetwensen en/of allergieën.

> Opgeven kan tot en met 8 januari door te mailen naar ebep@asvpro...nl
> Tijden en kosten in overleg met de kok

Locatie:Bij de kok thuis
Tijd:Vanaf 18:30 uur

10 januari 2018 (Wo)

Rob Zwijnenberg - Biotechnologie en de Noodzaak van Kunst

Lezing

Let op! De lezing zal helaas niet door kunnen gaan, maar er zal wel een pubquiz georganiseerd worden :) 

Met behulp van biotechnologie kunnen wij de natuur, levende wezens, maar ook de menselijke geest en het lichaam veranderen en verbeteren. Wat zijn de grenzen die we willen stellen aan biotechnologische ingrepen in de natuur en de mens? Op welke opvatting over mens-zijn en natuur baseren we deze grenzen? Biotechnologische innovaties onze gevestigde ethische en esthetische waarden over mens en natuur zo op de proef dat we ook de kunsten nodig hebben in onze zoektocht naar een nieuwe ethische positie ten opzichte van hedendaagse biotechnologische ontwikkelingen en uitdagingen.

Locatie:Bovenzaal van cafe de Keyzer
Tijd:Vanaf 20:30 uur

13 januari 2018 (Za)

Frans Hals museum

Uitje

Het Frans Hals Museum in Haarlem bezit de grootste collectie werken van, je raadt het al, Frans Hals, ter wereld. Naast deze indrukwekkende collectie zullen we ook de tentoonstelling 'De kunst van het lachen: Humor in de Gouden Eeuw' bezoeken, waarin humoristsche werken van Frans Hals, 'de meester van de lach', en zijn tijdgenoten te zien zijn.

> Kosten: Gratis met een MJK, ICOM-pas en voor deelnemers t/m 18 jaar, €6,- voor deelnemers t/m 24 jaar, €12,50 voor deelnemers van 25 jaar of ouder
> Opgeven kan tot en met 12 januari door te mailen naar HaHaHaHals@asvpro...nl
> Verzamelen om 13.00 uur bij de AKO op Leiden Centraal

Locatie:Haarlem
Tijd:Vanaf 13:00 uur

16 januari 2018 (Di)

Spelletjes met Duivelsei

Overig

Wat moet je in de winter doen om warm te blijven? Precies! Het gezelschap van meer mensen opzoeken! Daarom zullen we deze avond het vuur van Prometheus verspreiden bij de Duivelseitjes. Met een grote hoeveelheid aan spellen belooft het een gezellige avond te worden.

Locatie:Pelibar (Pelikaanhof 52)
Tijd:Vanaf 20:30 uur

17 januari 2018 (Wo)

Michel Haring - Genetische Modificatie

Lezing

Blauwe pompoenen, fluoriscerende aardappelen en rechte bananen. Het kan allemaal in deze gekke wereld. Michel Haring laat zien hoe hij in het dagelijks leven toch een beetje God kan spelen en is bereid om met ons te delen hoe dat voelt en ook hoe hij dat doet. We gaan genen manipuleren. Ook jij bent epigenetisch gedetermineerd om te komen dus verzet je niet!

Locatie:Bovenzaal van cafe de Keyzer
Tijd:Vanaf 20:30 uur

18 januari 2018 (Do)

HR-commissie: Informatieavond HR

Overig

Vol trots presenteert de HR-commissie het herschreven Huishoudelijk Reglement! Op de informatieavond zal de commissie uitleg geven over gemaakte wijzigingen, en worden alle vragen uit de zaal beantwoord. Kennis van het vernieuwde of het oude HR is niet nodig. Deze avond is voor de kritische vragen, maar ook voor de Prometheanen die beniewd zijn naar wat er nou eigenlijk in zo'n Huishoudelijk Reglement staat. De commissie staat klaar om het nieuwe document duidelijk te maken voor iedereen!

Heb je nog vragen stuur dan een mail naar HR@asvpro...nl, en dan komt de commissie zo snel mogelijk bij je terug!

Locatie:Spectrumzaal - Plexus
Tijd:Vanaf 19:30 uur

21 januari 2018 (Zo)

Dagjescommissie: Aviodrome

Dagje

Vlieg mee naar het Aviodrome! Het tweede dagje van Carpe Noctem is bekend! We gaan naar Aviodrome. Hier kan je van alles leren over de geschiedenis van luchtvaart, en een kijkje nemen in delen van vliegtuigen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor passagiers; het bagageruim en de cockpit bijvoorbeeld!

> Kosten: €12,- en gratis voor museumjaarkaarthouders!
> Opgeven kan tot en met 20 januari door te mailen naar dagje@asvpro...nl

Locatie:Aviodrome
Tijd:Vanaf 12:00 uur

24 januari 2018 (Wo)

Marcel Cobussen - Van Muzikale Politiek naar Politieke Muziek

Lezing

Binnen- maar vooral buitenlandse politici doen hun boodschap en plannen steeds meer vergezeld gaan van (populaire) muziek; en musici stoppen op hun beurt al eeuwenlang politieke ideeën in hun muziek. Vanuit dit startpunt zal in deze lezing een aantal andere accenten aangebracht worden in de relatie muziek-politiek: van Mosquito tot HAARP, via kerkorgels naar ear worms, van Muzak naar spirituele muziek, via noise naar ultrasound - een achtbaan aan geluiden en reflecties moet ervoor zorgen dat de oren opgezet worden.

Locatie:Lipsius (228)
Tijd:Vanaf 20:30 uur

26 januari 2018 (Vr)
tot
28 januari 2018 (Zo)

Weekendje 1 commissie: Brugge

Weekendje

De Weekendje 1 commissie neemt ons dit jaar weer mee naar het pittoreske Brugge! Op het moment dat je je in de binnenstad van Brugge begeeft dan lijkt het wel alsof je een openluchtmuseum binnenwandelt. Het programma is gevuld met een stadswandeling, musea en natuurlijk heel veel gezelligheid.

> De kosten voor het weekend bedragen €75
> Aanmelden kan tot 31 december 15.00 uur door te mailen naar weekendje1@asvpro...nl

Locatie:Brugge
Tijd:Vanaf 12:00 uur

31 januari 2018 (Wo)

Halfjaarlijkse ALV

ALV

Bij de halfjaarlijkse ALV zal het bestuur zijn halfjaarverslag, financieel halfjaarverslag en suppletoire begroting presenteren. Op deze vergadering kan je je prangende vragen stellen aan het bestuur, de HR-commissie en de Raad va Advies in actie zien en nog veel meer! Er zal ook speculaas aanwezig zijn.

Locatie:Bovenzaal van cafe de Keyzer
Tijd:Vanaf 19:30 uur