Programma

Dit is het programma van Prometheus. Ben je geïnteresseerd in onze vereniging? Kom gerust een keer langs bij een lezing op een woensdagavond of tijdens de EL CID die elk jaar in augustus gehouden wordt. Je kunt ook altijd contact op nemen met het bestuur als je vragen hebt over een activiteit.


November 2017

15 november 2017 (Wo)

Benjamin Wegman - Bierbrouwerij Pronck

Lezing

Benjamin Wegman en Frans Meij begonnen tijdens hun studententijd bier te brouwen op hun studentenkamer, nu hebben ze een Leidse bierbrouwerij: Pronck. Vandaag zal oprichter Benjamin Wegman ons vertellen over het opzetten van een brouwerij, het proces van het brouwen van bier en de opkomst van het craft beer in Nederland.

Locatie:Bovenzaal van cafe de Keyzer
Tijd:Vanaf 20:30 uur

22 november 2017 (Wo)

Joost Augusteijn - 'Verenigd' Koninkrijk?

Lezing

Het Brexit referendum heeft niet alleen gevolgen voor de verhouding van het Verenigd Koninkrijk met de EU, maar ook voor de interne relaties. Uiteindelijk is het VK ook intern een unie van staten en naties. In dit college zal de achtergrond van deze unie, de geschiedenis van de interne verhouding en de gevolgen van de Brexit daarvoor behandeld worden.

Locatie:Bovenzaal van cafe de Keyzer
Tijd:Vanaf 20:30 uur

25 november 2017 (Za)

Dagjescommissie 'Carpe Noctem' presenteert: Glowgolfen

Dagje

Dagjescommissie ‘Carpe Noctem’ heeft er zin in! Voor het eerste dagje van dit jaar zullen we afreizen naar Scheveningen om te glowgolfen. In kleine groepjes zullen we op glamoureuze wijze 18 holes afgaan. Er is ook een spiegeldoolhof aanwezig en als je na afloop nog energie overhebt, kan je met ons mee wandelen en zandsculpturen maken op het strand.

 Kosten: €12,50 (inclusief 2 drankjes, een 3Dbril en een glowarmband; exclusief reiskosten)

Locatie:Scheveningen

28 november 2017 (Di)

Quiz sur la Culture Générale i.s.m. F.D.L. Gibalaux

Overig

Par quel chant français débute "All You Need is Love" des Beatles ? Quel nom de plume a pris François Marie Arouet ? Vandaag kan je je kennis testen over Astérix et Obélix, des baguettes, la Tour Eiffel en nog veel meer!

De pubquiz zal gehouden worden in het Nederlands :) 

Locatie:Bovenzaal van cafe de Keyzer
Tijd:Vanaf 20:30 uur

29 november 2017 (Wo)

Jarle Brinchmann - Galactic Evolution

Lezing

How do galaxies become what they are today? How do stars evolve within a galaxy? Jarle Brinchmann’s research focuses on what can be learned about the evolution of galaxies and their physical properties from spectroscopic analysis. Tonight he will illuminate us on these subjects.

This lecture will be held in English!

Locatie:Café de Vergulde Kruik
Tijd:Vanaf 20:30 uur