Programma

Dit is het programma van Prometheus. Ben je geïnteresseerd in onze vereniging? Kom gerust een keer langs bij een lezing op een woensdagavond of tijdens de EL CID die elk jaar in augustus gehouden wordt. Je kunt ook altijd contact op nemen met het bestuur als je vragen hebt over een activiteit.


Mei 2018

19 mei 2018 (Za)

Genderbenderparty - "Helemaal naar de Filipijnen!"

Lezing

Zaterdag zullen we proberen de lagere spirituele regionen van het wereldse te doorgronden - en wel door te escaleren. We brengen het over eilanden geleerde in de praktijk en dalen helemaal af naar de eilanden van de Filippijnen, alwaar wij de sociaal-culturele constructen geaardheid en gender volledig lagen varen. Om toch ook de wereldlijke macht een hart onder de riem te steken is het thema Prinsen en Prinsessen. Kom dus als Royalty van welk geslacht dan ook - zolang het maar niet je eigen is - en ga helemaal löss op de steengoede grondtonen van pop en rock!

> Eerste drankje gratis voor de eerste 30 aanwezigen!

> Haal je gratis kaartje op bij de commissie (mei@asvpro...nl)

Locatie:Café de Eeuwige Student
Tijd:Vanaf 20:30 uur

23 mei 2018 (Wo)

Tijmen Pronk - Paleolinguïstiek

Lezing

Net als wij heeft ook de taal die wij spreken voorouders. Een verre voorouder van het Nederlands, die we Proto-Indo-Europees noemen, werd 5500 jaar geleden gesproken in de steppe in het Zuiden van Rusland. Nog geen 2000 jaar later werden er in grote delen van westelijk Eurazië talen gesproken die afstammen van dat Proto-Indo-Europees. In deze lezing zullen we zien hoe de taalkunde, archeologie en genetica elkaar kunnen helpen om een beter beeld te krijgen van prehistorie.  

Locatie:Bovenzaal van cafe de Keyzer
Tijd:Vanaf 20:30 uur

26 mei 2018 (Za)

Duinwandeling en samen scheppen aan het strand

Dagje

 

Om nader tot de natuur te komen zullen wij een prachtige tocht door de duinen maken. Vanaf Wassenaar wandelen naar het strand van Katwijk, waar we de middag afsluiten met een heuse zandkastelenwedstrijd. Test hoeveel van je zandkasteel-skills van vroeger zijn overgebleven en doe mee met een gezellig dagje strand. 

> Verzamelen om 9:45 op Leiden Centraal, buiten de poortjes (centrumzijde)

Locatie:Strand Katwijk
Tijd:Vanaf 09:45 uur

30 mei 2018 (Wo)

Georgina Kuipers - Gaswinning in Groningen en het vertrouwen in de overheid

Lezing

De gaswinning in Groningen, en de aardbevingen die daar het gevolg van zijn, hebben nogal wat losgemaakt. Georgina Kuipers is promovenda bij de afdeling Staats- en Bestuursrecht en zal vanavond vertellen hoe het feit dat de overheid soms schade toelaat het vertrouwen van burgers in de overheid beïnvloedt. 

> 22.00 uur, Almanakborrel (neem je almanak, pen en lieve gedachten mee)

Locatie:Bovenzaal van cafe de Keyzer
Tijd:Vanaf 20:30 uur

31 mei 2018 (Do)

Leidance & Prometheus: Lord of the Rings Marathon

Film

Dansvereniging Leidance en Prometheus organiseren samen een marathon! Rennen doen we niet, maar de hele avond films kijken, daar zijn we altijd voor in de stemming. Ben jij klaar voor een avond lang ronddwalen in Midden-Aarde en keihard vechten met aardmannen? Ga de uitdaging aan en kom film kijken met ons!

Locatie:Diamantplein 39
Tijd:Vanaf 17:00 uur