Programma

Dit is het programma van Prometheus. Ben je geïnteresseerd in onze vereniging? Kom gerust een keer langs bij een lezing op een woensdagavond of tijdens de EL CID die elk jaar in augustus gehouden wordt. Je kunt ook altijd contact op nemen met het bestuur als je vragen hebt over een activiteit.


Februari 2020

12 februari 2020 (Wo)

Marco Mostert - Migratie in de vroege middeleeuwen

Lezing

Migratie is van alle tijden, en heeft vele vormen. Ook in de Middeleeuwen kende men veel verschillende vormen van migratie. In het gangbare beeld van de vroege Middeleeuwen springen de zogeheten ‘volksverhuizingen’ eruit. Maar ging het daarbij inderdaad om massale migratiebewegingen? En hoe zit het eigenlijk met ‘volkeren’? Waren dat etnische grootheden? Konden de bewoners van die gebieden, die te maken kregen met immigratie, de immigranten eruit pikken op grond van etnische kenmerken? Wat weten we eigenlijk over de volksverhuizingen die over het gebiedvan het latere Nederland zijn getrokken?

Locatie:Lipsius 005
Tijd:Vanaf 20:30 uur

19 februari 2020 (Wo)

Stoelendanspreborrel

Overig

Kom op deze preborrel medeprometheanen spelenderwijs beter leren kennen.

Locatie:Bovenzaal van cafe de Keyzer
Tijd:Vanaf 19:30 uur

19 februari 2020 (Wo)

Fysiotherapie - Jack Kruyswijk

Lezing

Beweging is goed voor je, maar zeer intense beweging zoals sport op professioneel niveau kan je lichaam ook schaden. Hoe worden sportblessures veroorzaakt, wat voor impact heeft het op je lichaam, hoe herstel je er van, en hoe kun je toekomstige blessures voorkomen? Op deze vragen zal sportfysiotherapeut Jack Kruyswijk antwoord geven bij deze lezing.

Locatie:Bovenzaal van cafe de Keyzer
Tijd:Vanaf 20:30 uur

26 februari 2020 (Wo)

Protestgroepenpreborrel

Overig

Who are we? Prometheanen! What do we want? Tea! When do we want it? Now! Breng naar deze preborrel iets mee waar je voor zou protesteren en ga de discussie aan met je medeprometheanen.

Locatie:Bovenzaal van cafe de Keyzer
Tijd:Vanaf 19:30 uur

26 februari 2020 (Wo)

Protestbewegingen - Bart van der Steen

Lezing

De grote protesten rondom het klimaat de laatste tijd laten zien dat als de zaken kritisch worden het volk in beweging komt en massaal de straat op gaat om te protesteren. Protest, en protestbewegingen zijn niet iets nieuws maar zijn altijd een belangrijke reactie geweest op het politieke en sociale milieu van de tijd. Waar protesteert men over, wat voor vormen kan protest aannemen en hoe effectiefzijn protesten in het verleden geweest in het bewerkstelligen van blijvende veranderingen op politiek en sociaal niveau?

Locatie:Bovenzaal van cafe de Keyzer
Tijd:Vanaf 20:30 uur

Link naar de website van Geld.nl