Programma

Dit is het programma van Prometheus. Ben je geïnteresseerd in onze vereniging? Kom gerust een keer langs bij een lezing op een woensdagavond of tijdens de EL CID die elk jaar in augustus gehouden wordt. Je kunt ook altijd contact op nemen met het bestuur als je vragen hebt over een activiteit.


November 2018

14 november 2018 (Wo)

Hans Finkelnberg - Eén, twee, drie… oneindig ... en dan?

Lezing

Wat is nou precies `oneindig’? Hoeveel is `oneindig’? Met name de vraag wanneer twee oneindige verzamelingen `even groot’ zijn, is veel belangrijker dan dat het op het eerste gezicht lijkt. Tijdens deze lezing zal voor een niet-wiskundig publiek worden behandeld hoe een wiskundige deze vraag beantwoordt en wat de verregaande consequenties van dat antwoord zijn.

Locatie:Bovenzaal van cafe de Keyzer
Tijd:Vanaf 20:30 uur

21 november 2018 (Wo)

Ab de Jong - Zoroastrisme

Lezing

Zoroastrisme is een van ‘s werelds oudste religies, en was tevens eeuwenlang staatsgodsdienst van het Perzische rijk. Professor Ab de Jong, expert op het gebied van oude religies, zal ons meer vertellen over de geschiedenis en de filosofie achter dit geloof wat vandaag de dag nog honderduizenden aanhangers heeft.

Locatie:Bovenzaal van cafe de Keyzer
Tijd:Vanaf 20:30 uur

28 november 2018 (Wo)

Maghiel van Crevel - Literatuur en politiek

Lezing

In het moderne China zijn literatuur en politiek altijd met elkaar verbonden. Schrijven is een politieke daad, of het nu gaat om staatspropaganda of juist verzet. De relatie tussen deze twee werelden is echter niet zo eenvoudig. Hoogleraar Maghiel van Crevel zal, aan de hand van een reisverslag, een beeld schetsen van hoe politiek en literatuur met elkaar verweven zijn. 

Locatie:Bovenzaal van cafe de Keyzer
Tijd:Vanaf 20:30 uur