Programma

Dit is het programma van Prometheus. Ben je geïnteresseerd in onze vereniging? Kom gerust een keer langs bij een lezing op een woensdagavond of tijdens de EL CID die elk jaar in augustus gehouden wordt. Je kunt ook altijd contact op nemen met het bestuur als je vragen hebt over een activiteit.


Maart 2019

13 maart 2019 (Wo)

Frank Mulder - Alles over privacy

Lezing

Privacy is hot topic: grote datalekken en hoge boetes staan regelmatig in de krant en over de sleepnetwet is dankzij een groepje verontruste studenten zelfs een landelijk referendum gehouden. Maar wat is privacy eigenlijk? En hoe belangrijk is het? Is privacy nog wel van deze tijd waarin we alles via social media delen? Waarom hebben we een (nieuwe) privacywet? Wat kun jij doen om je privacy beter te beschermen? Antwoord op deze en jouw vragen over privacy worden gegeven door Frank Mulder, Chief Privacy Officer ABN AMRO Bank.

Locatie:Bovenzaal van cafe de Keyzer
Tijd:Vanaf 20:30 uur

20 maart 2019 (Wo)

Onno Meijer - Hersenen en hormonen: gedrag (deels) verklaard

Lezing

Menselijk gedrag lijkt soms ondoorgrondelijk. Iedereen vraagt zich wel eens af waarom mensen de dingen doen die ze doen. Stress,  blijdschap, een onverwachte dip - het heeft allemaal te maken met kleine stofjes genaamd hormonen, die in ons lichaam hun werk doen. Hoogleraar neurowetenschappen Onno Meijer zal deze avond  licht schijnen op hoe hormonen ons handelen beinvloeden en welk effect dit heeft op onze hersenen, zodat we aan het eind van de avond beter zullen begrijpen hoe we zelf in elkaar zitten.

Locatie:Café de Vergulde Kruik
Tijd:Vanaf 20:30 uur

27 maart 2019 (Wo)

Myrthe Spiteri - Spread the book love

Lezing

Hoe is het nou om uitgever te zijn? Myrthe Spiteri is niet alleen uitgever maar ook eigenaar van Blossom Books, een van de meest bekende Young Adult-uitgeverijen van Nederland. Vanavond zal ze vertellen over haar werk, en hoe ze op jonge leeftijd een zelfstandige uitgeverij heeft opgericht. Een avond vol boeken, ondernemerschap en girlpower!

Locatie:Lipsius 005
Tijd:Vanaf 20:30 uur

Link naar de website van Geld.nl