Programma

Dit is het programma van Prometheus. Ben je geïnteresseerd in onze vereniging? Kom gerust een keer langs bij een lezing op een woensdagavond of tijdens de EL CID die elk jaar in augustus gehouden wordt. Je kunt ook altijd contact op nemen met het bestuur als je vragen hebt over een activiteit.


November 2019

6 november 2019 (Wo)

Ruud Halbertsma - Cyprus - Eiland in beweging, een RMO tentoonstelling

Lezing

Kom luisteren naar een van de conservatoren die heeft meegewerkt

met het opzetten van de nieuwe tentoonstelling in het Rijkmuseum van Oudheden. Het is voor het eerst dat in Nederland een grote expositie over de archeologie van Cyprus is te zien. Samen met de Leidse Kunsthistorische vereniging pogen we een kijkje achter de schermen te geven!

- Let op, de lezing is in het Engels

- Borrel om22:00u in Café de Keyzer

Locatie:Spectrumzaal in het Plexus (Kaiserstraat 25)
Tijd:Vanaf 20:30 uur

13 november 2019 (Wo)

Diederik de Rooy - Grens tussen psychiatrie en rechtvaardigheid

Lezing

Psychiater en jurist dr. De Rooy gaat het hebben over psychiatrie en rechtvaardigheid binnen de psychiatrie. Dilemma’s over wat nodig is en wat gerechtvaardigd kunnen een grote rol spelen in het werk van een psychiater. Het belooft een interessante avond te worden!

- borrel om 22:00

Locatie:Bovenzaal van cafe de Keyzer
Tijd:Vanaf 20:30 uur

20 november 2019 (Wo)

Ledensymposium

Lezing

Vanavond zetten we onze woensdagavondtraditie voort. We gaan, zoals altijd, luisteren naar fascinerende sprekers. Deze avond nodigen we alleen geen academicus uit maar jullie! Heb jij een interessant onderzoek gedaan of iets compleet anders waar je ons iets over wil vertellen? Meld je aan als spreker of kom luisteren naar de verhalen van medeprometheanen!

-Borrel om 22:00u

Locatie:Bovenzaal van cafe de Keyzer
Tijd:Vanaf 20:30 uur

27 november 2019 (Wo)

Elsemieke Daalder- Keizerlijke zelf-presentatie

Lezing

Iedereen wil graag in een positief daglicht komen te staan bij anderen. Dit was niet anders bij de Romeinse Keizers. Zelfs het recht kon wel ingezet worden als een soort propaganda voor de heersers van het Romeinse Rijk. Deze week gaat rechtshistorica Elsemieke Daalder ons vertellen over hoe onder andere de rechtspraak werd gebruikt om de goede naam van Keizers te beïnvloeden.

-Borrel om 22:00

Locatie:Bovenzaal van cafe de Keyzer
Tijd:Vanaf 20:30 uur

Link naar de website van Geld.nl