Programma

Dit is het programma van Prometheus. Ben je geïnteresseerd in onze vereniging? Kom gerust een keer langs bij een lezing op een woensdagavond of tijdens de EL CID die elk jaar in augustus gehouden wordt. Je kunt ook altijd contact op nemen met het bestuur als je vragen hebt over een activiteit.


December 2018

12 december 2018 (Wo)

Meta Roestenberg: Hoe maken we vaccins voor malaria?

Lezing

Malaria is verantwoordelijk voor een half miljoen doden per jaar, maar tot op heden is er nog geen effectieve malariavaccinatie verkrijgbaar. Om het onderzoek te  versnellen zijn menselijke malaria-infectiemodellen ontwikkeld. Bij deze onderzoeken worden gezonde vrijwilligers expres geïnfecteerd met malaria om de effectiviteit van potentiële vaccinaties te testen. Vanavond zal Dr. Roestenberg verscheidene malaria-infectiemodellen bespreken.

Locatie:Bovenzaal van cafe de Keyzer
Tijd:Vanaf 20:30 uur

19 december 2018 (Wo)

Shelley van der Veek: Ouders, broers en zussen; niet met ze of niet zonder ze...?

Lezing

Ouders, verzorgers, we hebben ze allemaal, en de meesten van ons hebben ook broers of zussen. Hoe je met elkaar omgaat en samenleeft in één huis verschilt erg van gezin tot gezin, zoals dat ook verschilt tussen studentenhuizen. Waar het ene gezin of studentenhuis echt één geheel vormt en enorm begaan is met elkaars doen en laten, is het andere gezin veel meer “los zand”. Ook zijn er gezinnen waar continu ruzie wordt gemaakt. Maar maakt dit eigenlijk iets uit? Heeft de manier waarop een gezin functioneert, invloed op hoe een kind zich ontwikkelt of hoe en kind zich als volwassene gedraagt? Je ontdekt het tijdens de lezing van vanavond!

Locatie:Bovenzaal van cafe de Keyzer
Tijd:Vanaf 20:30 uur