Programma

Dit is het programma van Prometheus. Ben je geïnteresseerd in onze vereniging? Kom gerust een keer langs bij een lezing op een woensdagavond of tijdens de EL CID die elk jaar in augustus gehouden wordt. Je kunt ook altijd contact op nemen met het bestuur als je vragen hebt over een activiteit.


Maart 2018

21 maart 2018 (Wo)

Carolien Stolte - Euraziatische ontmoetingen

Lezing

Handel en diplomatieke betrekkingen beïnvloeden de cultuur van beide handelspartners. Van Nederlands contact met India tijdens de Gouden Eeuw zijn bijvoorbeeld sporen te zien in onze kunsten. Carolien Stolte onderzoekt de intellectuele geschiedenis van zuid-Azië vanuit een transregionaal perspectief. In deze lezing zal zij ingaan op Indiase invloeden in de Nederlandse Letteren.

> 20.30 uur, Café de Keyzer

Locatie:Bovenzaal van cafe de Keyzer
Tijd:Vanaf 20:30 uur

28 maart 2018 (Wo)

Ledensymposium

Lezing

Even genoeg van steeds braaf luisteren naar alle lezingen? Dan is het een verademing om toch eens zelf te spreken! Laat iedereen horen waar dat onderzoek van je nu echt over gaat, wat die obscure studie van je inhoudt, of maak mensen enthousiast over je hobby. Je bent natuurlijk ook van harte welkom om je mede-Prometheanen te bewonderen.

> Geef je op voor een lezing (ongeveer 10 minuten) door te mailen naar momenttoshine@asvpro...nl

Locatie:Bovenzaal van cafe de Keyzer
Tijd:Vanaf 20:30 uur

29 maart 2018 (Do)

Dictwee - In samenwerking met T.W.I.S.T.

Lezing

Het jaarlukse groot Prometeaanse diktee word een feest. Kandidaten koemn van heel Leiden samen voor deze strijd tot de dood waarin grammatika het grootste dodelijke wapen is. Schrijf wat moeilijke zinenn op zoals je dnekt dat het hoord en je kan meedoen. R kan er maar een winnun! Eeuwige schaamte voor de verliezers!

Ben ju ook zoon goede spellur?

> 19.15 uur , Lipsius 228

> 22.00 uur borrel in Café de Keyzer

Locatie:Lipsius (228)
Tijd:Vanaf 19:15 uur

31 maart 2018 (Za)

Vrienden en Reünistendag

Lezing

Vandaag zal de jaarlijkse Vrienden- en Reünistendag plaatsvinden. Emeritus professor Sterrenkunde Vincent Icke zal ons vertellen over ‘Reisbureau Einstein’: de mogelijkheden tot (tijd-)reizen in de ruimte. Na deze lezing zal er een stadswandeling en high tea plaatsvinden. Alle Prometheanen en hun ouders zijn van harte welkom om bij deze dag aanwezig te zijn!

> Meld je voor zondag 26 maart aan door te mailen aan bestuur@asvpro...nl

Locatie:Kamerlingh Onnes Gebouw
Tijd:Vanaf 13:00 uur